Gå til hovedindhold

Inflationskrise: Koalitionens baglande får deres vilje - hjælpen er på vej

IA´s Mariane Paviasen kræver, at erhvervs- og råstofudvalget forholder sig til inflationskrisen samt RAL´s bebudede fragtprisstigning, mens Siumuts Doris J. Jensen kræver et samrådsindkaldelse igennem familie- og sundhedsudvalget. Naalakkersuisoq Erik Jensen (S) lover at hjælpen er på vej.

Juletravlhed i DGH-København

Det Grønlandske Hus i København har et hav af arrangementer den kommende tid for at markere julen.

Selvstyrets budget: Tegn på større overskud

En opgørelse over Selvstyrets budget i september 2023 viser lovende takter med et tocifret overskud i forhold til den finanslov, som politikerne vedtog sidste år.

Elskov for samfundets skyld

Faldende børnetal udgør ifølge Naaja Nathanielsen en »reel trussel for velfærdssamfundet«. En løsning er at få flere migrantarbejdere. Men hvad skal de fremmede lave – og hvilke job skal grønlændere helst beholde for sig selv?

Savissivik: Fangere ramt af katastrofal indtægtsfald

- Alderspensionister og andre med overførselsindkomster hjælper til med deres få midler for at børnefamilierne kan få noget at spise. Vi har heller ingen hundemad til vores meget vigtige og uundværlige slædehunde, fortæller Ole Kristensen fra Savissivik.

COP28: Varm modtagelse af Grønland i Dubai

Naalakkersuisoq Kalistat Lund er godt i gang med sine møderækker i FN´s COP28 i Dubai. - Vi fik en rigtig god modtagelse, og stort set alle jeg har mødt ved, at vort land er på vej ind i Parisaftalen, fortæller han til Sermitsiaq.AG.

Kritiserer overvågning uden tilladelse

Alderdomshjemmet Ajarsivasik i Qaqortoq får kritik for manglende kendskab til magtanvendelsesregler og for overvågning af en dørsøgende beboer uden tilladelse.

Uummannaq fjordsystem: Fraråder fortsat al unødvendig færdsel

Overvågning viser konstante forskydninger i dele af de ustabile fjeldpartier i Umiammakku Nunaat og Kangerluarsuk. Men der ses ikke en nært forestående fare for større fjeldskred eller efterfølgende farlige bølgeopskyl i beboede områder i Uummannaq Fjordsystemet, oplyser Selvstyret.

Kalistat på vej til Dubai: Udsigt til at Grønland tilmelder sig Paris-aftalen

Lige nu er der mere end 70.000 personer bestående af regeringer, parlamentsmedlemmer, klimaeksperter, NGO´ere fra mere end 150 lande samlet i Dubai. Sermitsiaq.AG erfarer at Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund (IA) nu er på vej til mødet.

Spiralsag: Torturkomité lægger pres på

Alle sager om piger og kvinder, der ufrivilligt har fået opsat spiral, bør undersøges - også dem efter 1991, lyder det fra FN-komité.

Múte: Kunstig intelligens skal bruges med omtanke

Brugen af kunstig intelligens kan være et positivt fremskridt, men anvendelsen skal ske med omtanke og en kritisk tilgang, fastslår Múte B. Egede.

Anstaltsbetjentes vilkår endnu ikke på plads

Fængselsforbundet regner med, at en aftale om løn og arbejdsvilkår for anstaltsbetjente falder på plads inden nytår.