Gå til hovedindhold

Savissivik: Fangere ramt af katastrofal indtægtsfald

- Alderspensionister og andre med overførselsindkomster hjælper til med deres få midler for at børnefamilierne kan få noget at spise. Vi har heller ingen hundemad til vores meget vigtige og uundværlige slædehunde, fortæller Ole Kristensen fra Savissivik.

Kalistat på vej til Dubai: Udsigt til at Grønland tilmelder sig Paris-aftalen

Lige nu er der mere end 70.000 personer bestående af regeringer, parlamentsmedlemmer, klimaeksperter, NGO´ere fra mere end 150 lande samlet i Dubai. Sermitsiaq.AG erfarer at Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund (IA) nu er på vej til mødet.

Múte: Kunstig intelligens skal bruges med omtanke

Brugen af kunstig intelligens kan være et positivt fremskridt, men anvendelsen skal ske med omtanke og en kritisk tilgang, fastslår Múte B. Egede.

Voldgiftssag kan fordyre nye projekter

Den historisk store voldgiftssag, som et australsk mineselskab har anlagt mod såvel den danske stat som Grønland, kan fordyre store og fremtidige erhvervsprojekter, mens sagen kører, vurderer formanden for Økonomisk Råd, professor Torben M. Andersen.

Høring: Byge af kritik mod ny minerallov

En lang række fremtrædende grønlandske aktører advarer i stærke vendinger mod et nyt lovforslag, som skulle forenkle rammevilkårene for lokale mineralaktiviteter, men som vurderes at have en ødelæggende effekt på fremtidige råstofinvesteringer i Grønland.

S & IA baglande rasler med sablen: Naalakkersuisut gør ikke nok for lavindkomstgrupperne

Først var det IA´s politiske ordfører, Mariane Paviasen, der krævede, at Naalakkersuisut hurtigst muligt etablerer en hjælpepakke til folk med de laveste indkomster. Nu vil Siumuts politiske ordfører have indkaldt partiet til en revision om koalitionens indsats for netop lavindkomstgrupperne.

Juridisk sværvægter går ind i voldgiftssag

Den danske stat og Selvstyret har udpeget en juridisk sværvægter til at føre den historisk store voldgiftssag, som mineselskabet bag Kvanefjeld-projektet har anlagt med krav om erstatning i nærheden af 80 milliarder kroner.

Dyk i rejekvote: Stort millionbeløb på spil

Der er tocifrede millionbeløb på spil for Landskassen, når der bliver pillet ved den vestgrønlandske rejekvote, der i 2024 reduceres med 7.500 tons i forhold til i år.

Kujalleq: Se hvad dine skattepenge går til

Kommune Kujalleq opererer med et overskud på næste års budget på godt 14 millioner kroner, selv om man sænker skatteprocenten fra 28 til 27 procent.

Qeqertalik: Flere penge til borgerne

Kommune Qeqertalik-borgere vil næste år få en økonomisk håndsrækning i form af en skattelettelse.

Fiskerilov: Nu er omstridt lovforslag sendt i høring

Naalakkersuisoq for fiskeri- og fangst, Kim Kielsen (S), har lovet at forslaget til en ny fiskerilov skal i høring senest i november. Nu ved månedens udgang har departementet offentliggjort og sendt forslaget til høring. Målet er, at forslaget skal til behandling hos Inatsisartut under forårssamlingen 2024.

Budget for 2024 klar i Avannaata Kommunia

Budgettet for 2024 kræver en fortsat stram styring af alle udgiftsposter – herunder også lønninger, hvor der i 2024 vil ske yderligere reduktion af personalet ved eksempelvis naturlig afgang, lyder det fra kommunen.