Gå til hovedindhold

Høring: Byge af kritik mod ny minerallov

En lang række fremtrædende grønlandske aktører advarer i stærke vendinger mod et nyt lovforslag, som skulle forenkle rammevilkårene for lokale mineralaktiviteter, men som vurderes at have en ødelæggende effekt på fremtidige råstofinvesteringer i Grønland.

- Så urentabelt at det er en smule bizart

Sælskindsindhandling er en dårlig forretning og ikke en effektiv måde at lave erhvervsstøtte, vurderer professor.

Juridisk sværvægter går ind i voldgiftssag

Den danske stat og Selvstyret har udpeget en juridisk sværvægter til at føre den historisk store voldgiftssag, som mineselskabet bag Kvanefjeld-projektet har anlagt med krav om erstatning i nærheden af 80 milliarder kroner.

Dyk i rejekvote: Stort millionbeløb på spil

Der er tocifrede millionbeløb på spil for Landskassen, når der bliver pillet ved den vestgrønlandske rejekvote, der i 2024 reduceres med 7.500 tons i forhold til i år.

Analyse skal afdække turisme-gevinst

Otte turisme- og samfundsaktører vil sammen analysere, hvilke gevinster turismen fremadrettet skal bidrage med i fremtiden.

Redaktøren anbefaler: Et år til det åbner

Der er et år til den nye lufthavn åbner i Nuuk. AG har besøgt lufthavnsbyggeriet, hvor projektdirektøren Aviaaja Karlshøj Knudsen fortæller om, hvor langt de er kommet.

Så er det slut: Trist dag på tapperiet

Det er slut med klirrende øl- og sodavandsflasker, der danser hen ad transportbåndet på tapperiet Nuuk Imeq. I dag blev de sidste flasker aftappet.

Indgår partnerskab om råstoffer med EU

EU og Grønland har indgået en aftale om et partnerskab om bæredygtige værdikæder for råstoffer.

Ekspert: Jeg kender ikke til råstofprojekter, der er kommet lokalbefolkninger til gavn

Afrika har ligesom Grønland nogle af verdens største forekomster af kritiske mineraler, der er afgørende for den grønne omstilling. Men presset fra de udenlandske selskaber er enorm og samtidig er styret mange steder korrupt. Det går ud over lokalbefolkning og miljø, siger ekspert.

Helikopter-udfordring i nord er løst

Air Greenlands H155-helikopter i Upernavik, der var ude af drift den 28. og 29. november på grund af tekniske problemer, er nu klar til at flyve igen.

Avannaa-selskab får ny formand

Avannaa Kommunia har skiftet ud i bestyrelsen i dets byudviklingsselskab.

GE-opråb: Dialogmøde om RAL efterlyses

Grønlands Erhverv mener, at politikerne må ind i kampen og tage en dialog med erhvervslivet om Royal Arctic Line, der er en del af den kritiske infrastruktur for Grønland.