Gå til hovedindhold

VM-kval: U17 tabte i deres første kamp

Det blev til en god start for Grønlands U17-håndboldpiger, da de mødte Martinique under deres første i vm-kvalifikationer lørdag. Kampen endte dog i et nederlag.

U18 kvindelandshold satser på VM-plads

Det er ikke kun kvindelandsholdet, der kæmper på den internationale håndboldbane. Også pigelandsholdet U18 er i disse dage i Puerto Rico, i kamp om en vm-plads.

Veloplagt grønlandsk landshold udfordrede Sydkorea

Forsvar er blevet hårdere, mens angreb er blevet mere hurtig efter Grønlands kamp mod Norge. Sydkorea fik til tider kamp til stregen under dagens kamp. Grønlandsk spiller blev kampens spiller.

Så er det tid: Grønland møder Sydkorea

Grønlands kvindelandshold i håndbold er klar til kamp fredag klokken 18.00 lokal tid, altså 15.00 grønlandsk tid. Ifølge spilxperten.com kan Grønland overraske, men det ser svært ud.

Unge vm-deltagere: Der skal ikke gå 22 år igen

To af landsholdets unge skud, Nukaaka Lyberth og Nivi J. Petersen er ikke tvivl. At være med i vm giver stolthed, men også en stor omgang blod på tanden. Selvom det kræver mange kræfter at være med, så vil de opnå vm-deltagelse oftere end med 22 års mellemrum.

Fotos: Propfyldt Katuaq heppede på Grønland

Katuaq var fyldt til bristepunktet onsdag eftermiddag, hvor flere hundrede mennesker er samlet sammen i Nuuk for at heppe på Grønland sammen.

Træner: Overraskende god start ved vm

Der venter fortsat to kampe for Grønland i vm i håndbold. Trænerteamet betegner kampen mod Norge som en god start for landsholdet, der viste gåpåmod og fightervilje.

Stolt publikum: Det er en vild oplevelse

Omkring 200 grønlændere havde onsdag indtaget pladserne i DNB Arena i Stavanger for at følge VM i håndbold. Nationalsang, scoringer og redninger er de ting, der giver mest gåsehud.

Grønland kæmper bravt mod overlegne jenter

Det er en propfyldt sportshal i Stavanger, hvor grønlandske kvindelandshold spiller deres første kamp i vm i håndbold i 22 år.

Grønlands pulje: Østrig vinder tæt kamp mod Sydkorea

Det står hurtigt klart, at Østrig og Sydkorea matcher niveau, da landene møder hinanden under dagens første kamp. Straffe i sidste sekund afgør kampen. De to nationer skal også møde Grønland henholdsvis fredag og søndag.

Nu sker det: Grønlands første VM-kamp i 22 år

I dag skal Grønlands kvindelandshold i håndbold skal spille deres første vm-kamp i 22 år. Det bliver mod Norge i en åbningskamp.

- Livsændrende oplevelse at deltage i VM

Det grønlandske kvindelandshold er tirsdag ankomme til Stavanger tirsdag eftermiddag, hvor de skal møde tre lande i den internationale arena, VM-banen. En tidligere vm-deltager fortæller, at det var en livsændrede oplevelse for ham at være med.